Nyhetsarkiv

Kundeundersøkelse 2018

Kreditorforeningen kommer godt ut av årets kundeundersøkelse.

LES MER

Alltid god kundeservice

Kjetil Sletten er daglig leder hos Bergen Minilager. Bedriften hans var en av de første som ble kunde hos Kreditorforeningen. Det var det en god grunn til.

LES MER

Motivasjons-kapteinene

Anja og Gro Hammerseng - Edin rundet av årets Høstseminar med «Helt uten baller» – et foredrag som var til stor inspirasjon for seminardeltakerne.

LES MER

En effektiv og papirløs fremtid

Inkassobransjen går en spennende teknologisk tid i møte, men utfordringen er hvordan en skal nå skyldner på en sikker og god måte.

LES MER

Høstseminaret – Inkassobransjens eget Kinderegg

Nærmere 100 gjester, tolv foredragsholdere, en dose faglig påfyll og god stemning er oppskriften på et vel blåst Høstseminar for Kreditorforeningen.

LES MER

- Viktig å rose sine kollegaer

Teamleder Turid Arntsen Derås ønsket å jobbe i Kreditorforeningen på grunn av det gode arbeidsmiljøet. Nå er hun selv med på å skape god stemning på arbeidsplassen. Hør hva som er hennes oppskrift på å være en god leder.

LES MER

Dykker ned i både vann og IT-problemer

For Rune Rønneseth startet IT-interessen allerede på barnerommet. Nå jobber han med det han liker aller best hver dag, og gleder seg til å ta fatt på løsninger som vil forbedre Kreditorforeningens og kundenes hverdag.

LES MER

Ingen grunn til å bekymre seg over døden og regnskapet

– Hypokondere og regnskapsfolk har en del til felles: De bekymrer seg ofte over døden og regnskap de ikke kan gjøre noe med, sier hypokonderlegen professor emeritus Ingvard Wilhelmsen. Få med deg hans spennende foredrag under årets Høstseminar.

LES MER

Kan gå mot konkursrekord i 2018

2929 selskaper har gått konkurs så langt i år, en økning på 12,1 prosent fra i fjor på samme tid. –Tallene viser at det fortsatt kan gå mot flere konkurser i 2018 enn i rekordåret 2009, sier Per Einar Ruud, kredittøkonom i Bisnode.

LES MER

Viktige endringer i arbeidsmiljøloven

Stortinget vedtok før sommeren noen endringer i arbeidsmiljøloven. Dette omfatter blant annet regler om fast ansettelse, innleie fra bemanningsforetak, varslingsregler, arbeidstid og rettigheter til deltidsansatte. Advokat Anders Kjøren opplyser om hva de ulike endringene innebærer.

LES MER

Forsinkelsesrenten forblir uendret fra 1. juli

Fra 1. juli 2018 er forsinkelsesrenten 8,5 % og standardkompensasjon for inndrivelseskostnader kr. 380. Satsene er uendret fra 1. januar 2018.

LES MER

Programmet er klart!

Gå ikke glipp av årets Høstseminar som går av stabelen 24. og 25. oktober på Scandic Solli i Oslo. Programmet er spekket med gode foredrag, fra blant annet håndballstjernene Anja og Gro Hammerseng Edin og lege og professor Ingvard Wilhelmsen.

LES MER

– Et livsnødvendig samarbeid

– Alt bare virker, sier regnskapsmedarbeider Ann Kristin Halland i Media Bergen, når hun skal oppsummere 11 års kundeforhold med Kreditorforeningen.

LES MER

Dette er vårens nyheter i Nettkontoret

Sjekk ut de nyeste oppdateringene i Nettkontoret. En integrering med Bisnode er en av flere gode nyheter.

LES MER

Nå kan du lære av verdens største håndballstjerner

To av håndballidrettens superstjerner, Anja og Gro Hammerseng-Edin, kommer til årets Høstseminar for å overføre noe av toppidretts-tankegangen til deg som sitter bak PC-en.

LES MER

1. juli innføres GDPR

Hva er GDPR og hva betyr deg for deg som er kunde av Kreditorforeningen?

LES MER

Tips til gode innfordringsrutiner

Jo tidligere du sender ut faktura og følger opp med inkassovarsel, dess fortere får du inn pengene og minimerer risikoen for tap. Her får du rådene for gode innfordringsrutiner.

LES MER

Bli kjent med den dedikerte salgsdirektøren Håkon Bøe

–Inkasso er et meningsfylt og spennende arbeid, mener Håkon Bøe, salgdirektør i Kreditorforeningen Vest. Selv etter 18 år i Kreditorforeningen gleder han seg til å gå på jobb hver dag for å ta fatt på nye utfordringer.

LES MER

Tilbyr kurs av høy kvalitet

Kreditorforeningen er ett av inkassoselskapene i Norge som har størst fokus på kurs.

LES MER

Kreditorforeningen med markedets beste Uni Micro-løsning

I Kreditorforeningens nye inkassoløsning er kommunikasjonen med inkassobyrået digitalisert, og en trenger ingen manuell behandling av filer.

LES MER

Fordeler med integrasjonsløsning

Det er en rekke fordeler med integrasjonsløsninger mot økonomisystemet. Det er tidsbesparende for deg som kunde, du har mulighet til å inkludere fakturakopi ved oversendelse av oppdrag som igjen sikrer både kvalitet og stabilitet på tjenesten.

LES MER

Unge og eldre gir ekstraarbeid til kreditorene

Kreditorforeningen er bekymret over at seniorer og menn mellom 18-25 år blir dårligere til å betale regningene sine.

LES MER

Nå skal de anonyme hjelperne fram i lyset

Har du hørt om Kreditorforeningens brukergruppe? Der sitter blant annet Kristin Kristoffersen fra Felleskjøpet. Hun bidrar til at Kreditorforeningen og kunder får en bedre hverdag.

LES MER

2017 – Et meget godt år for Kreditorforeningen

Med 100 millioner i omsetning og stor økning i antall saker, var 2017 et minnerikt år for Kreditorforeningen. De tror den positive utviklingen vil fortsette i 2018.

LES MER

Inkassosatsen og forsinkelsesrenten forblir uendret

Fra 1. januar 2018 gjelder følgende nøkkelsatser for salærer og gebyrer i inkassobransjen:

LES MER

Slik får Kreditorforeningen sin største kunde hjelp

– Vi er takknemlig for vårt samarbeid med Kreditorforeningen. De sørger for at tusenvis av krav fra våre kunder blir innfridd, sier spesialkonsulent Kjerstin Fjellanger hos Helse Bergen.

LES MER

Får én felles Facebook-side

Kreditorforeningen går fra fire forskjellige Facebook-sider til én. – Vi samler alle regionene våre på ett sted. Det blir et etterlengtet sosialt løft for oss, sier Cato Finsås, salgssjef i Kreditorforeningen Vest,

LES MER

Noen gode råd til deg som jobber med inkasso

Marco Elsafadi har i en årrekke hjulpet unge mennesker som blant annet sliter med å betale regningene sine. Han har noen gode råd til alle som jobber med inkasso.

LES MER

– En nyhet som ble godt mottatt av helsesektoren

Under årets Høstseminar fikk deltakere fra helsesektoren for første gang et spesialtilpasset tilbud for å lære mer av hverandre.

LES MER

Rivende utvikling innen helsesektoren

Lege og professor Stener Kvinnsland mener helsesektoren i Norge ligger på verdenstoppen innen digitalisering. I tiden framover vil vi se en rivende utvikling innen helse, sier han.

LES MER

Faglig påfyll og humor var resepten på årets Høstseminar

Både kunder og markeds- og inkassosjef, Guri Sande var fornøyde med høstens faglige samling i Trondheim. Kombinasjonen faglig påfyll, humor og nyheter fra Kreditorforeningen gikk rett hjem hos seminardeltakerne.

LES MER

Inkassokrav på e-post

En lovendring åpner for at inkassoselskapene nå kan sende deg inkassovarsel og inkassokrav elektronisk.

LES MER

Nye lovkrav til konkurranseklausuler

Stortinget vedtok i desember 2015 nye regler om bruken av konkurranseklausuler i arbeidsforhold. Disse er i kraft per 1. januar 2016. For konkurranseklausuler avtalt før 2016, fikk de nye reglene først virkning fra 1. januar 2017.

LES MER

Nyhet i nettkontoret

Nå er det mulig å bytte til egendefinert passord i det nye nettkontoret.

LES MER

Inkassosakens gang - slik sparer du penger!

Hvordan er egentlig inkassosakens gang, og hvilke enkle grep kan du som kreditor gjøre for raskere å drive inn utestående fordringer? Bjørn Hagen i Kreditorforeningen gir deg inkassotipsene du ikke bør gå glipp av.

LES MER

Personvern i praksis

Fra mai 2018 kommer nye personvernregler. – De som følger dagens lovverk kommer lettere inn i det nye, sier juridisk rådgiver fra Datatilsynet.

LES MER

Slik korter du ned kredittiden

Antall kredittdager betyr kostnader. Oppgjør så tidlig som mulig er derfor viktig for alle bedrifter.

LES MER

Seks tips til bedre service

Flere av oss jobber med service i større grad enn vi kanskje selv tror – her er hvordan du kan bli enda bedre på det.

LES MER

De ansatte kan avdekke kriminalitet på jobben

Et tilsynelatende lite, uetisk valg kan i verste fall få store konsekvenser for bedriften. Under Kreditorforeningens seminar utfordret advokat og gransker Erling Grimstad usunne sosiale normer på arbeidsplassen.

LES MER

Innkreving mot umyndige

Selv om personer under 18 år ikke skal kunne gjeldsette seg, forekommer det likevel. Eksempler på bransjer hvor dette kan skje er trafikkskoler, leger, kjeveortopeder og bibliotek. Men hva om slike krav ikke betales? Kan kreditor da gå til inkasso selv om skyldner er under 18 år?

LES MER

NTE Valgte Kreditorforeningen

Kreditorforeningen scoret høyt på alle evalueringskriteriene, og gikk seirende ut av anbudskonkurransen for innfordringstjenester til Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE).

LES MER

Fem råd for god reklamasjonshåndtering

Sørg for å ha gode rutiner for håndtering av reklamasjoner. Mangler virksomheten din det, kan konsekvensen bli at kundene går til konkurrenten neste gang.

LES MER