Unge og eldre gir ekstraarbeid til kreditorene

Kreditorforeningen er bekymret over at seniorer og menn mellom 18-25 år blir dårligere til å betale regningene sine.

Fersk statistikk fra Kreditorforeningen og analyseselskapet Bisnode, viser en liten oppgang i konkurser i 2017, sammenlignet med 2016. I alt 4500 bedrifter gikk konkurs i 2017 i Norge.

– Når bedrifter og enkeltpersoner ikke kan gjøre opp for seg, går det først og fremst ut over alle virksomhetene som har penger til gode, men det får også konsekvenser for oss, forteller administrerende direktør i Kreditorforeningen Midt-Norge, Bjørn Grønnesby.

Konkurser er dårlig business for kreditorene
Kreditorforeningen kan vise til 100 millioner i omsetning i 2017. Det er en økning med 12 millioner fra foregående år.

– Samtidig er vi selvsagt litt bekymret om konkurstallene skal fortsette å øke i 2018. Svært mange av våre saker har «no cure – no pay» som inkassovilkår. Om vi ikke løser sakene, får vi heller ikke inntekter. En konkurs er typisk en sak der vi sjelden får penger ut av konkursboet, sier Grønnesby.

To grupper skiller seg ut
De ferske tallene fra Bisnode og Kreditorforeningen viser også at det er to aldersgrupper som blir dårligere og dårligere til å betale sine regninger,

– Dette er nærmest en trend. Eldre over 60 år og unge menn mellom 18-25 år har størst veksttakt i antall betalingsanmerkninger. Det er urovekkende. Vi prøver å stoppe denne trenden ved å være fleksible med å komme dem i møte med gode betalingsløsninger, før gjelden blir uoversiktlig, og nærmest umulig å håndtere, sier Grønnesby.
 

Dette viser også statistikken fra Bisnode og Kreditorforeningen:

* Beboere i større byer er dårligere betalere enn folk på landet.
* Det er flest konkurser i Oslo og Hordaland.
* Det er flest konkurser i anleggsbransjen.
* Folk langs kysten er dårligere betalere enn de som bor inn mot svenskegrensen. 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE