Noen gode råd til deg som jobber med inkasso

Marco Elsafadi har i en årrekke hjulpet unge mennesker som blant annet sliter med å betale regningene sine. Han har noen gode råd til alle som jobber med inkasso.

Elsafadi har også bakgrunn som basketballspiller på elitenivå. Men han er også en ettertraktet foredragsholder.

Du er bare et problem av mange
På Høstseminaret til Kreditorforeningen holdt han foredrag om hvordan inkasso-medarbeidere kan bli flinkere til å kommunisere med sine skyldnere, og lære litt om de forskjellige mennesketypene.

– Jeg er ofte i kontakt med inkassoselskaper i kraft av min jobb å hjelpe unge mennesker på rett kjøl. Ofte har de større problemer enn noen ubetalte regninger, men alt baler på seg. For mange 18-20 åringer er det tøft å ringe til et inkassobyrå for å rydde opp i gammel moro. Det siste de trenger er en person som er nedlatende og ber ungdommen skjerpe seg, sier Elsafadi.

Slik skal du oppføre deg:
Han legger til at det ikke er annerledes å snakke med unge mennesker enn eldre.

– Mitt beste råd er å være gode lyttere, ikke vær fordomsfull. Du skal behandle unge mennesker med respekt. Kan virke enkelt, men det er sikkert litt vanskeligere med unge folk som kanskje har rotet det til for seg selv, og ikke alltid er de enkleste å snakke med om inkasso, sier Elsafadi.

– Hva er ditt generelle inntrykk av kreditorene?

– Hehe, de er kule folk de. På bunnen, ler Elsafadi, før han blir mer alvorlig:

– Dyktige kreditorer er gode formidlere. De ser løsninger, de behandler folk med respekt. Uansett hva grunnen til det økonomiske uføre er. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg stort sett har møtt dyktige kreditorer som har bidratt til å hjelpe økonomisk skakkjørt ungdom på rett kjøl igjen. Alle kreditorene i her på Høstseminaret til Kreditorforeningen gjør en viktig jobb, selv om de sikkert får litt kjeft innimellom. Fortsett det gode arbeidet. Det blir verdsatt, sier Elsafadi.

 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE