Motivasjons-kapteinene

Anja og Gro Hammerseng - Edin rundet av årets Høstseminar med «Helt uten baller» – et foredrag som var til stor inspirasjon for seminardeltakerne.

– De har holdt foredraget rundt om i Norge med stor suksess. Det er vel ikke til å se bort i fra at håndballjentene er Norges yndlinger med en lang merittliste, som jeg tror de fleste har et forhold til, sier Cato Finsås, salgssjef i Kreditorforeningen Vest.

Deltakerne var lutter øre da de tidligere toppidrettsutøverne tok ordet i salen. Et foredrag om kjønnsroller, mental trening, feminisme og hvordan en kan stå opp for seg selv for å leve et liv i tråd med egne verdier, stod på menyen hos Hammerseng-Edin.

Et kaos innvendig
Et drøyt år etter Gro Hammerseng-Edin avsluttet håndballkarrieren med 19 år som profesjonell utøver – hvor hun har hatt kapteinsrollen i samtlige lag hun har spilt i –  står hun åpenhjertet og forteller blant annet om utfordringene ved å bli kåret til verdens beste spiller i 2007. Og ikke minst om alle forventningene og utfordringene som presser på fra alle bauger og kanter.

– Utad virker Gro så jordnær og rolig, men da hun leste opp noen år gamle utdrag fra dagboken sin, beskriver hun seg selv som et eneste kaos. Da blir man overrasket, og det er inspirerende å høre hva som skjer bak lukkede dører som en ikke hører om ellers. Det er nok noe de fleste kjenner seg igjen i, sier han.

Ulike roller
Paret forteller om de ulike rollene de har i forhold til hverandre der Anja står for det lekne og kreative, mens Gro er den seriøse perfeksjonisten. Gjennom foredraget brukte de en unik og ærlig formidlingsevne hvor de deler av egne historier og erfaringer med eksempler som alle kan relatere seg i.

– Det første som slår meg er at Anja og Gro er forskjellige fra hverandre. Sånn er det også i arbeidslivet der man omgir seg mange forskjellige mennesker. Jeg er gjerne en som vil at ting skal skje fort, mens en annen kan bli irritert på meg fordi den ønsker å gjøre det grundig. Så lenge vi er bevisst på at vi er forskjellige kan vi i større grad leve med det, sier en inspirert Finsås.

Signerte t-skjorter
Kreditorforeningen satte i gang en konkurranse for å skape engasjement rundt deres nye applikasjon KredApp, som i første omgang ble brukt til Høstseminaret. I forkant av foredraget signerte Hammerseng-Edin to landslagsdrakter som i slutten av dagen ble utdelt til to heldige vinnere av konkurransen.

– Vi oppnådde det engasjementet vi håpet på, og vi ønsket samtidig at folk skulle sitte igjen med en premie. Dette ble satt stort pris på, og vinnerne fikk komme frem for å hente t-skjortene med en klem fra Anja og Gro, sier Cato Finsås fornøyd.

 

 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE