Høstseminaret – Inkassobransjens eget Kinderegg

Nærmere 100 gjester, tolv foredragsholdere, en dose faglig påfyll og god stemning er oppskriften på et vel blåst Høstseminar for Kreditorforeningen.

Mottoet «Inkasso er mer enn penger!» er noe Kreditorforeningen beviser etter årets Høstseminar. Fra 24.-25.oktober ble seminaret holdt for 17.gang på rad, og Kreditorforeningen bydde på godt innhold i lærerike inkassorelaterte tema og inspirerende holdnings- og motivasjonsforedrag.

 – Høstseminaret er en arena for erfaringsutveksling, hvor det snakkes fag i pauser, ved frokost, lunsj og middag – til og med på ettermiddagen som er fri til disposisjon. Det er svært hyggelig og ikke minst nyttig, sier Bjørn Grønnesby, direktør i Norges Kreditorforbund og Kreditorforeningen Midt-Norge.

Kunnskapsrikt
Bjørn Grønnesby åpnet seminaret med en lett presentasjon før blant annet advokat Tone Thomassen tok oss inn i den digitale inkasso-verden og hvilke faktorer som stiller sterkt til et suksessfullt samarbeid mellom Kreditorforeningen og kunder. Kolleger fra landets helseforetak ble samlet til en felles sesjon med utveksling av erfaringer, hvor Kreditorforeningens egne saksbehandlere holdt innlegg om hvordan de jobber med deres saker. Kjetil Melkevik fra Holbergsfondene belyste tidsaktuelle tema fra finansmarkedet gjennom deres Holberggrafer, og dagsaktuelle juridiske tema ble tatt opp.

– Både stemningen og tilbakemeldingene fra deltakerne er utelukkende positive. Det er hyggelig og naturligvis fint å møte våre kunder ansikt til ansikt. Vi har veldig flinke folk som jobber med arrangementet før det hele starter, og lager det til et slikt Kinderegg Høstseminaret er, forteller en motivert Grønnesby. 

Lattermild stemning
For Grønnesby er det viktig ikke å bare ha faglige foredrag, men også ha en humoristisk vri på noen av dem. Årets profilerte foredragsholdere var den humoristiske hypokonderlegen Ingvard Wilhelmsen, som i over tyve år har behandlet norske hypokondere, og ga en god refleksjon på det å behandle dem. De tidligere toppidrettsutøverne Anja og Gro Hammerseng-Edin, holdt det inspirerende motivasjonsforedraget «Helt uten baller», som handler om samarbeid, prestasjonsutvikling og vinnerkultur.

–  Å behandle våre kunders kunder og deres utestående fordringer er en tillitssak som vi tar på største alvor. Det må allikevel ikke bli for mye alvor, så litt humoristisk vri på noen av foredragene gjør at en får en fin miks og innhold i seminaret, sier Grønnesby. Han påpeker at selv om foredragene holdes med et smil om munnen, er det likevel alvorlige tema som han tror mange kan kjenne seg igjen i.

Høstseminaret 2019
Avslutningsvis kunne Kreditorforeningen røpe at neste års seminar mest sannsynlig vil arrangeres i byen mellom de syv fjell; Bergen.

– Vi skal ikke gjøre alt for store endringer, bortsett fra at det blir en ny plass og en naturlig utskiftning av foredragene. Vi har noen kunder som alltid deltar på Høstseminaret, og vi vil ikke skuffe dem heller – så vi skal nok arrangere dette i oktober til neste år også, avslutter Bjørn Grønnesby.

 

 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE