Ingen grunn til å bekymre seg over døden og regnskapet

– Hypokondere og regnskapsfolk har en del til felles: De bekymrer seg ofte over døden og regnskap de ikke kan gjøre noe med, sier hypokonderlegen professor emeritus Ingvard Wilhelmsen. Få med deg hans spennende foredrag under årets Høstseminar.

Foto: Jan M.Lillebø

Kreditorforeningens årlige Høstseminar arrangeres i år på Scandic Solli i Oslo den 24.-25 oktober. Seminaret har et bredt og faglig tilbud til sine medlemmer under de to seminardagene. I år er det som vanlig lagt opp til et allsidig og spennende program du ikke bør gå glipp av.

Under årets Høstseminar er det hentet inn mange spennende foredragsholdere. En av dem er professor emeritus Ingvard Wilhelmsen. Han er også blitt kalt «hypokonderlegen». Lenge jobbet han som professor ved Universitetet i Bergen, og drev i tillegg landets eneste klinikk for hypokondere, Hypokonderklinikken, ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen.

Du har aldri full kontroll
Han skal holde et engasjerende foredrag som heter «Sjef i eget liv. Hvordan kan vi best mulig takle usikkerhet, risiko og stress?»

– De fleste tankene våre er jo bare tull. Tanker der vi bekymrer oss for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten. Det er jo tenkte problemer de fleste går i terapi for, ikke faktiske, sier han.

Hold deg klar i hodet, kjære regnskapsmedarbeider
Wilhelmsen har en tydelig resept til dem som kommer for å høre foredraget hans på Høstseminaret:

– Jeg mener at det meste her i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer bestemmer vi selv. Jeg fokuserer derfor på våre holdninger og kommer til å ta opp våre 
holdninger til grubling og bekymring, usikkerhet og risiko, liv og død, oss selv og andre. Når man driver med revisjon og regnskap er det viktig å være klar i hodet, uthvilt og ikke for redd for å gjøre feil, sier legen.

Dette er likheten mellom hypokondere og regnskapsfolk:
Han mener hypokondere og bekymrede regnskapsfolk har mye til felles.

– Hypokonderne forsøker å kontrollere døden, noe som selvfølgelig ikke går an, mens andre kan bekymre seg for fremtiden, jobben, økonomien osv. Bekymring for ting man ikke kan gjøre noe med gir null gevinst. Jeg håper at deltakerne vil få hjelp til å sortere hvilke tanker det er lurt 
å gruble over og handle på og hvilke det er lurt å bare la passere, sier Wilhelmsen.

Meld deg på Høstseminaret her 

Ps! Under årets Høstseminar kan du også få med deg en annen foredrags-godbit. Ikke gå glipp av foredraget til to av Norges beste håndballstjerner gjennom tidene: «Helt uten baller» av de to ex-håndballstjernene, Anja og Gro Hammerseng-Edin. 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE