Dykker ned i både vann og IT-problemer

For Rune Rønneseth startet IT-interessen allerede på barnerommet. Nå jobber han med det han liker aller best hver dag, og gleder seg til å ta fatt på løsninger som vil forbedre Kreditorforeningens og kundenes hverdag.

Du begynte i jobben som IT driftsansvarlig i Kreditorforeningens Driftssentral tidligere i år. Hvorfor ønsket du å jobbe i Kreditorforeningen? 
Jeg jobbet tidligere med IT/automasjon i Olje & Gass for ABB i 8 år. Skiftet «nylig» beite, og startet innen IT. Jeg ble så rekruttert til Kreditorforeningens Driftssentral DA (KDS) fra min forrige arbeidsgiver, og vår driftspartner First IT. Da KDS skulle ansette en person i fast stilling på drift, så ble jeg vurdert som en av kandidatene. Vi snakket om oppgavene og planene for KDS/foreningene fremover på intervjuet, og jeg syntes det hørtes både spennende og utfordrende ut. For min egen del var det et stort pluss å kunne ha ansvaret for noe som er litt mer «mitt eget» driftsmiljø, samt å kunne videreutvikle mine egne interesser og kompetanse innen IT.
I tillegg så var jeg allerede blitt kjent med en del på kontoret, og de virket som en sammensveiset og trivelig gjeng
 
Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg? 
Jeg starter dagen med å gå gjennom eventuelle hendelser fra foregående dag/kveld/natt; etter hvert så er det en del rutinemessige driftsoppgaver som må gjøres, dokumentasjon som må oppdateres/opprettes og nye supportsaker som skal løses. Jobber samtidig med en etterlengtet modernisering av driftsmiljøet vårt
 
Hva gleder du deg til å ta fatt på fremover? 
Jeg gleder meg mest til å jobbe med en del nye/forbedrede løsninger som er på vei, som forhåpentligvis vil forbedre min egen, foreningenes & kundenes hverdag! Automatisering av en del «kjedelig» manuelt arbeid er noe jeg også har fokus på. Det er i tillegg fint at den verste GDPR-tåken har lagt seg.

Hvordan vil du beskrive deg selv med tre ord? 
Pliktoppfyllende, nysgjerrig og travel.
 
Når startet IT-interessen? 
Den startet allerede i barndommen, hvor jeg tidlig begynte å rote med spilling og programmering på gutterommet. Etter hvert som PC’er ble litt mer vanlig, så lærte jeg mye av å rote til og panisk fikse rotet igjen på min fars PC.
 
Hva gjør du aller helst på fritiden? 
Er fremdeles småbarnsfar (To gutter på 4 og 6 år), så mye tid går med på å holde ungene i live og rydde/vaske hus. Bortsett fra dette, så følger jeg litt med på fotball (Tottenham), snekrer på hus og hjem, og forsøker etter beste evne å få tid til å være sosial med venner og kjente. Jeg har store planer om å ta opp igjen (fri)dykking i løpet av året!
 

Inkasso er mer enn penger!

BL! KUNDE