Nå er tiden for å snakke om dette

Det er ett tidspunkt på året det er bedre å ta de seriøse samtalene. Kan du gjette når?

– Hva er ønskene for tiden som kommer? Trenger vi ny bil? Større bolig? Har man barn trenger man gjerne også testamentet. Dette er tiden for å ta disse samtalene på, sier forbrukerøkonom Lene Drange til Kreditorforeningen.

Sommeren nærmer seg med stormskritt og med denne årstidens inntog blir det også ekstra tid til familie, venner og en eventuell partner. Å la de viktige samtalene komme på bordet nå, kan være smart fordi man nå kan gjøre opp status for veien videre.

– Feriepengene brukes nok annerledes i år

Feriepengene tikker snart inn på konto hos de fleste av oss, men hva gjør man med dem? Dyre ferier til utlandet har vært utelukket i noen år nå, men endelig har det åpnet seg opp for å kunne reise igjen. 

Der fjoråret gjerne ble brukt til å betale ned gjeld, er det nok mange flere som unner seg en ferie i utlandet dette året.

– Det er mange som føler seg nyrike når skattepenger og feriepenger kommer inn på konto. Men også i år har vi et ansvar for å få økonomien i gang igjen. Å legge igjen penger på en destinasjon som har slitt under pandemien kan også være et alternativ, i tillegg til å investere pengene sine i fond eller støtte opp om de lokale næringene.

Tenk fremover!

Drange mener det kan være lurt å tenke litt frem i tid. For etter sommeren kommer høsten, og det som mest sannsynlig blir enda høyere strømregninger og renter.

– Da kan det være lurt å bygge seg en buffer med skatte- og feriepengene, slik at man er godt rustet når regningene kommer.