Møt Lene Drange på Høstseminaret: Økonomen gir skryt til Kreditorforeningens teknologisatsing

– Kreditorforeningen er teknologisk langt fremme og tar samfunnsansvaret sitt på alvor. De heier på oss og vi heier på de.

Det nærmer seg Kreditorforeningens Høstseminar som går av stabelen 26-27.oktober. 

Presenterer ny løsning på Høstseminaret

Lene Drange, økonomen som for alvor gjorde seg kjent i TV-programmet Luksusfellen, kommer til Quality Airport Hotel Gardermoen for å snakke om den nye løsningen Inkassoregisteret. Løsningen har hun utviklet i samarbeid med Hallgeir Kvadsheim og Kreditorforeningen, i tillegg blir løsningen heiet på, og har en god korrespondanse, med både Forbrukertilsynet og Datatilsynet.

–  Virke Inkasso har opprettet en prosjektgruppe som ser på hvordan bransjen som helhet stiller seg til det, og hvordan dette eventuelt enklest mulig kan bli en helhetlig løsning, forteller Drange og legger til: 

– Vi har et pilotprosjekt på gang der vi tester løsningen med 50 privatpersoner og fire ulike NAV-kontor. Løsningen vil fungere slik at privatpersoner kan logge seg inn og få oversikt over inkassosakene sine. Det vil også bli lagt opp slik at NAV enklere kan hjelpe brukerne sine, forteller Drange, tydelig stolt av det nye samarbeidsprosjektet.

Fornøyde brukere

Løsningen er utviklet med erfaringene fra Luksusfellen i bakhodet. 

– Det kan på mange måter sammenlignes med gjeldsregisteret, men bankene skal ikke rapportere til oss. Vi vil heller etterspørre på vegne av brukerne. Og de gir fullmakt til å dele sine opplysninger med oss. 

Så langt har tilbakemeldingene vært positive. Og testpersonene har kommet med en rekke innspill til hvordan NAVs gjeldsrådgivere kan arbeide videre. 

– Vi har fått brukertips og  innspill på hva som burde, og ikke burde, være med i denne løsningen. Vi ønsket jo gjerne å lage denne løsningen sammen med brukerne, Forbrukertilsynet og Datatilsynet. For det er viktig å høre etter på hva bransjen sier. 

Kreditorforeningen med sentral rolle

Kreditorforeningen har hatt en sentral rolle i samarbeidet, og Drange er veldig fornøyd med å kunne spille ball med en aktør som tar teknologisk utvikling på alvor.

– Kreditorforeningen vil lede an og har vært veldig på ballen i denne prosessen. De er teknologisk langt fremme i forhold til mange andre og tar samfunnsansvaret sitt på alvor. De heier på oss og vi heier på de, rett og slett.

Drange har et personlig engasjement hva gjelder økonomi. Hun synes kunnskapsnivået om tema er for lavt på generell basis. Med mer åpenhet kunne flere feil vært unngått. 

– Det er så dumt å komme skeivt ut i voksenlivet på grunn av manglende åpenhet rundt økonomi. For det er ikke så komplisert, og det er små grep som skal til for at man får mest mulig ut av pengene sine.

Les mer om Høstseminaret her.