Kredittsjekk er en lønnsom forsikring

Har din bedrift kredittsjekk som en del av kredittpolicyen? Det kan være avgjørende for å unngå tap.

I løpet av april 2021 gikk 401 selskaper konkurs. Det ble sendt ut 23 000 betalingsanmerkninger til bedrifter, og over 72 400 til privatpersoner. I tillegg ble det gjort 3 252 navneendringer og 11 157 adresseendringer, i følge tall fra Bisnode Puls. 

– Dette viser hvor viktig det er å ta en kredittsjekk, både for å sjekke betalingsanmerkninger og for å verifisere navn og adresser, sier Espen Melby, markedssjef i Kreditorforeningen. 

Enkel og fleksibel løsning i kundeportalen

Kreditorforeningens kundeportal har hatt en løsning for kredittsjekk i flere år. Tjenesten leveres av Dun & Bradstreet (tidligere Bisnode). Dette er en populær løsning hvor våre medlemmer enkelt kan ta ut kredittsjekk og bli fakturert etter forbruk. Kreditorforeningen har forhandlet frem gode priser som våre kunder får fordel av. 

– Det å ta en kredittsjekk bør være et element i alle firmaers kredittpolicy. Det kan være en liten, men viktig investering for å unngå å tape penger, understreker Melby.

Vær oppmerksom på at man må han en saklig grunn for å kredittsjekke, og at privatpersoner og enkeltpersonforetak som sjekkes vil få gjenpartsbrev.

 

Ta kontakt med oss i Kreditorforeningen for å få åpnet tilgangen til kredittsjekk i kundeportalen.