- Det var viktig å få samlet bransjen igjen

Høstseminaret gikk over all forventing. Nå har vi endelig landet, og håper at arrangementet svarte til forventningene for deg som var til stede, og at du som ikke var der har lyst til å delta neste år.

For nittende året på rad gikk Kreditorforeningens tradisjonsrike Høstseminar av stabelen denne uken fra 26. - 27. oktober. På Quality Hotel Gardermoen samlet kunder og samarbeidspartnere seg for to dager med faglig påfyll, motivasjonsforedrag, festmiddag og underholdning.

Espen Melby tar et dypt pust og ser utover den tomme konferansesalen. For bare en time siden satt en ivrig seminardeltaker på hver eneste stol i lokalet. Nå er alle dratt hjem til sine respektive arbeidsplasser, fylt med motivasjon og glede over å møte både gamle og nye fjes.

– Det var fantastisk å se resultatet av det vi har jobbet med i flere måneder. Så er det veldig hektisk mens det pågår, men plutselig er det over, forteller han.

Espen Melby i Kreditorforeningen er godt fornøyd med ukens begivenheter.

En erfaren gjeng som arrangerer

Arrangementet og programmet har gjengen i Kreditorforeningen brukt månedsvis på å utforme. Det har krevd mye planlegging, koordinering og fleksibilitet. Med restriksjoner for sosialt samvær helt opp mot selve seminaret, har det aldri vært sikkert at det ville være lov å samle over 40 mennesker til et seminar den 26- og 27.oktober på Jessheim.

– Det er klart at det krever mye planlegging å ha et slikt type arrangement. Fordelen vår er at dette er det nittende Høstseminaret vi arrangerer, så vi er en erfaren gjeng. Prosessen er likevel utfordrende, fordi vi starter med blanke ark og skal fylle opp et arrangement med en relevant miks av faglige foredrag, som også skal være gøy å høre på. Vi måtte snuse litt rundt for å komme frem til de rette, fastslår Melby.

 

Til ettertanke

I tillegg til faglig påfyll, ønsket Melby og gjengen å krydre med emner som lå litt i utkanten av temaene man vanligvis forbinder med inkassobransjen. Filosof Henrik Syse var førstemann ut på scenen i konferansesalen og åpnet arrangementet med et spennende foredrag om menneskelig beredskap og sterke verdier i kriser når det blåser fra alle kanter. Hva har vi lært som nasjon av å stå i en felles krise i over ett år?

– Dette fine seminaret, som jeg har vært så heldig å holde foredrag på før, er en fin anledning til å tenke faglig, i tillegg til at vi kan sette ord på andre ting også; som livet utenfor det faglige, som jeg snakket om på mitt foredrag. Hvordan har vi det nå etter pandemien? Hvis vi glemmer å snakke om det, kan det vi kunne ha lært, gå i glemmeboken, svarer Syse.

Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Akershus Eiendom AS, snakket om makroøkonomiske utsikter.

Var glad for å se en samlet bransje

På talerstolen sto også Kari Due-Andresen som fortalte engasjert om makroøkonomiske utsikter og hvordan pandemien har preget nasjonal og internasjonal økonomi. 

– Jeg tror det er viktig for den faglige utviklingen at bransjen samles igjen. Så det er et veldig fint initiativ Kreditorforeningen har tatt ved å holde dette seminaret, slår hun fast.

Vårt innholdsteam knipset flere bilder under Høstseminaret. Se noen av dem under.