Pensjonisttilværelse

Vi har hatt besøk av tidligere direktør i Kreditorforeningen Vest og spurt ham litt om hvordan det er å gå over til pensjonisttilværelsen.

Nå er det mer enn 3 år siden du valgte å pensjonere deg. Hvordan trives du som pensjonist?
Jeg har nå vært pensjonist i nesten 3,5 år og har vendt meg til den nye tilværelsen.Det tok litt tid å "roe ned" - til å forstå at tiden nå var min egen uten jobbmessige forpliktelser. Det beste med pensjonstilværelsen er nettopp at du er fri til selv å bestemme dagen og at du ikke stadig går med tanker om alt som er ugjort og alt som skulle vært planlagt og igangsatt. I så måte savner jeg ikke jobben. Dette er en frase som jeg ofte hørt fra andre pensjonister og som jeg husker at jeg ikke trodde så veldig mye på, men i dag kan jeg gi min tilslutning.

Men, og det er viktig, ikke dermed sagt at jeg ikke savner sider med jobben, til det var det mye positivt som jeg fikk være en del av. Men det å kunne stå opp til en dag som du selv planlegger og bestemmer innholdet av - det er deilig!!

Egil _Skarveland _Kreditorforeningen

Kan du si noe om hvordan en helt vanlig hverdag er for deg Egil?
Du har sikkert allerede forstått at jeg sover lenger om morgenen. Dette skyldes at jeg nå er lenger oppe om kveldene, men også det faktum at det aldri har vært særlig lystbetont å stå tidlig opp om morgenen. (Dere får ikke vite når jeg står opp). 

Reidun Elisabeth er en ivrig trimmer, og jeg har ofte formiddagen for meg selv til en kopp kaffe og avis. Jeg bruker mer tid på avisen nå enn tidligere da jeg jobbet. I det hele er jeg blitt flink å lese bøker, noe jeg i mindre grad fikk tid til når jeg jobbet. Så skulle jeg sikkert sagt at jeg er blitt flinkere med delaktighet i husarbeidet, men det kan jeg dessverre ikke si. Jeg blir f. eks. aldri en god kokk.

I sommerhalvåret bruker jeg tid i hagen. Må liksom ha noe å gjøre, og produserer kanskje noen ekstra oppgaver - klarer ikke helt å sitte i ro for lenge. Har jeg brukt noen timer i hagen kan jeg sette meg ned med god samvittighet i solen med et glass vin. Det passer alltid. Må innrømme at TV`en til tider kan ta litt tid, men nå er det heldigvis slik at tid faktisk er det jeg har nok av. Så har jeg barn og barnebarn og forsøker å følge opp også dette. Jeg er egentlig ikke vanskelig å be dersom noe skal bli gjort! Reiser litt på hytten på Kvamskogen, men likevel ikke så mye som jeg hadde trodd.

Hva er dine to beste minner fra tiden i Kreditorforeningen?
Jeg har mange gode minner, og det er i all hovedsak de gode minnene du husker - heldigvis. Skal jeg nevne to, må det bli personalsamlingen i Bergen og en av de mange flotte kundeturene vi hadde. Det er vanskelig å velge en, men kanskje den i Amsterdam. Rammen rundt disse turene var alltid den beste.
(En liten digresjon: Jeg husker også da nyheten av bombingen av Twin Towers i New York kom og Cato var overbevist om at tredje verdenskrig hadde startet.)

Kreditorforeningene har etablert et nytt selskap i Vest, har du noen gode råd til dem?
Det viktigste er å videreføre den filosofien som Kreditorforeningen alltid har hatt - nemlig den personlige kontakt og oppfølging mot kunden. Oppdragsgiver må alltid føle seg ivaretatt og ha følelsen av at han er viktig.

Hva er ditt nyttårsforsett?
Det er noe jeg sjelden har, men klarer jeg å opprettholde et brukbart nivå mht fysisk aktivitet og ellers har et sunt levesett håper jeg på mange gode år som aktiv pensjonist. Det måtte være et godt liv!